Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

H Κυριακοπούλου ανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ με 4,80μ!

H Nικόλ Κυριακοπούλου έσπασε για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες το πανελλήνιο ρεκόρ του άλματος επί κοντώ και το ανέκτησε από τον Κατερίνα Στεφανίδη που το διατηρησε μόλις 15 ώρες! 



Η Κυριακοπούλου έβαλε τον πήχη στο 4,80 μ. στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ και κατάφερε να το ξεπεράσει με ένα εξαιρετικό άλμα, το οποίο αποτελεί κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και δεύτερη καλύτερη στον κόσμο φέτος, πίσω από την Μούρερ. Λίγες ώρες νωρίτερα η Στεφανίδη έκανε την δική της υπέρβαση και ανέβαινε πάνω από τα 4,77 μ. βελτιώνοντας το 4,76 μ., που πέτυχε η Κυριακοπούλου την Πέμπτη στη Στοκχόλμη. Ωστόσο, η κατά τέσσερα χρόνια νεότερη Στεφανίδη κοιμήθηκε ως κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ και ξύπνησε δεύτερη...

Το επίπεδο του αγωνίσματος έχει ανέβει ψηλά και είναι πλέον ξεκάθαρο πως τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο Ελληνίδες. Η Κυριακοπούλου έγινε η ένατη γυναίκα στην ιστορία του αγωνίσματος (στο κλειστό στίβο), που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 4,80 μέτρα. Ένα φράγμα ιδιαίτερα σημαντικό και το οποίο ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της…διάκρισης.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έδειξε ψυχραιμία και συγκέντρωση και έτσι ξεπέρασε τόσο το 4,80 μ., οσο και το 4,70 μ. με την τρίτη προσπάθεια. Νωρίτερα, η έμπειρη άλτρια, είχε ανέβει με την πρώτη πάνω από τα 4,50 μ. και 4,60 μέτρα.  Δεύτερη με 4,70 μ. ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ, που μπορεί να είναι η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο με 4,83 μ., όμως, για τέταρτη φορά χάνει από την Ελληνίδα.

Η Κυριακοπούλου έκανε στο Μπέρμιγχαμ τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της εκεί που πλέον θα ταξιδέψει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κυριακοπούλου και Στεφανίδη φιγουράρουν στην πρώτη και δεύτερη θέση της Ευρώπης και αποτελούν αυτή τη στιγμή τα δυνατότερα χρτιά της ελληνικής αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου