Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η μεγάλη επιστροφή: Η Toyota στο WRC το 2017

 Είναι επίσημο! Η ιαπωνική εταιρεία θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με το Yaris WRC.

 Η μεγάλη επιστροφή: Η Toyota στο WRC το 2017

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, το 1999, η Toyota ανακοίνωσε και επισήμως αυτό που ήταν κοινό μυστικό τον τελευταίο καιρό: ότι το 2017 θα αναβιώσει την εργοστασιακή της συμμετοχή στο WRC, με το Toyota Yaris WRC.
 

Η Toyota θα γίνει, έτσι, η τέταρτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα συμμετέχει εργοστασιακά στο WRC το 2017 - αν υποθέσουμε ότι μέχρι τότε θα διατηρήσουν την επίσημη εμπλοκή τους η Volkswagen, η Citroen και Hyundai. Τη δεκαετία του ΄90, θυμίζουμε, η Toyota είχε κατακτήσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στο WRC, αρχικά με τις Celica και έπειτα με την Corolla WRC.

Όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda, την ευθύνη της αγωνιστικής κατασκευής, προετοιμασίας και εξέλιξης του αυτοκινήτου έχει η Toyota Motorsport GmbH, δηλαδή το ευρωπαϊκό αγωνιστικό τμήμα της Toyota, που εδράζει στην Κολωνία της Γερμανίας. Το ίδιο εργοστάσιο θα συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες της εργοστασιακής συμμετοχής της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). «Η παράλληλη δραστηριότητα σε δύο προγράμματα είναι φυσικά μια πρόκληση, αλλά πιστεύω ότι έχουμε την εξειδίκευση και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε», είπε ο πρόεδρος της TMG, Yoshiaki Kinoshita.

Το αυτοκίνητο εξελίσσεται ήδη για περισσότερο από ένα χρόνο, και θα συνεχίσει να εξελίσσεται με εντατικές δοκιμές για ακόμα δύο. Ο επικεφαλής οδηγός δοκιμών της ομάδας θα είναι ο πρώην οδηγός της Subaru στο WRC, αλλά και πρώην οδηγός της Formula 1, Stephane Sarrazin. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Sebastien Lindholm, καθώς και ο νεαρός Eric Camilli, από την ακαδημία νέων οδηγών της Toyota.


Στην ιστορική στιγμή της ανακοίνωσης της επιστροφής της Toyota στο WRC, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα τα ξημερώματα στο Τόκιο, ο Akio Toyota είπε: «Πέρσι στο Ράλι Φινλανδίας πολλοί θεατές του αγώνα με ρώτησαν αν η Toyota θα επιστρέψει στο WRC, και μιλούσαν για την ιστορία της στα ράλι. Με γέμισε με έκπληξη και ευγνωμοσύνη ότι τόσο πολλοί άνθρωποι ακόμα θυμούνταν».

«Τότε, άρχισα να αισθάνομαι ότι πρέπει να επιστρέψουμε, όσο οι άνθρωποι ακόμα θυμούνται. Το κάνουμε αυτό για να κατασκευάσουμε καλύτερα αυτοκίνητα, για να κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελάσουν. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο WRC και προετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε το 2017. Η τελευταία φορά που συμμετείχαμε ήταν το 1999 κι αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν ανακοινώνουμε μια επιστροφή, αλλά ίσως ένα ξεκίνημα. Πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από το μηδέν και να προετοιμάσουμε προσεκτικά και την ομάδα και τα αυτοκίνητα», κατέληξε ο Ιάπωνας.
caranddriver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου