Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σαν σήμερα...


  Image result for σαν σημερα

Ας πάμε να δούμε μαζί, γεγονότα που συνέβησαν ανά τον κόσμο στις 5 Μαρτίου:



363 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός κινείται από την Αντιόχεια για να επιτεθεί εναντίον της αυτοκρατορίας των Σασσανιδών, σε μία εκστρατεία που θα επιφέρει το θάνατό του...


1496 - Ο βασιλιάς Ερρίκος Ζ΄ της Αγγλίας δίνει την άδεια στον Τζιοβάννι Καμπότο και τους γιους του να εξερευνήσουν άγνωστους τόπους.

1616 - Το βιβλίο του Νικόλαου ΚοπέρνικουDe Revolutionibus Orbium Coelestium απαγορεύεται από την Καθολική Εκκλησία.

1770 - Στη Βοστώνη, πέντε Αμερικανοί πυροβολούνται θανάσιμα από τα βρετανικά στρατεύματα, γεγονός που θα συμβάλει στο ξέσπασμα της Αμερικανικής Επανάστασης πέντε χρόνια αργότερα.

1824 - Πρώτος αγγλοβιρμανικός πόλεμος: Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στη Βιρμανία.

1836 - Ο Σάμουελ Κολτ παράγει το πρώτο περίστροφο μαζικής παραγωγής.

1868 - Η όπερα του Αρρίγκο ΜπόιτοΜεφιστοφελής κάνει πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου.
1913 – Ο Ελληνικός Στρατός, προελαύνοντας, απελευθερώνει το Τεπελένι.

1933 – Στις εκλογές της Γερμανίας το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (NSDAP) του Χίτλερ κερδίζει 43,9% των ψήφων.

1940 – Υπογράφτηκε, από τις σοβιετικές αρχές, το έγγραφο που θα οδηγήσει στην μαζική εκτέλεση 22.000 Πολωνών αξιωματικών, διανοουμένων και πολιτικών κρατουμένων, έγκλημα γνωστό ως σφαγή την Κατύν.

1962 - Πραγματοποιείται συγκέντρωση της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου στην Αθήνα, στην οποία ο Γεώργιος Παπανδρέου παρομοιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη της Τουρκίας πριν από το πραξικόπημα του 1960 και αποκαλεί τα μέλη της κυβέρνησης "Μεντερέδες".
Πηγή: www.el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου